8,4

Op basis van 36 reviews36 reviews op Zorgkaart Nederland

menu
Homepage

Ambulante begeleiding

Woon je zelfstandig, maar heb je hierbij zorg of ondersteuning nodig? Of wil je hulp bij het opvoeden van je kind of bij het vinden van werk? De ambulant begeleiders van Driekracht ondersteunen je graag. Dit doen we op alle levensgebieden. Zodat jij zo zelfstandig mogelijk en betekenisvol kunt leven met minimale afhankelijkheid. We kijken samen naar jouw vraag en ondersteunen op maat.

We kunnen jou op verschillende manieren ondersteunen

Structurele ondersteuning

We ondersteunen jou bij het aanbrengen van structuur in jouw dagelijks leven, op alle levensgebieden. Het gaat vaak om langdurige ondersteuning. We volgen jouw leven actief en je hebt meestal wekelijks een afspraak staan met jouw ambulant begeleider.

Waakvlamondersteuning

We ondersteunen jou tijdelijk en op afroep. Je hebt geen structurele afspraken met jouw ambulant begeleider staan. Als je een hulpvraag hebt, kun je jouw ambulant begeleider altijd bellen. Je leert om zelf (weer) contacten op te pakken en een netwerk op te bouwen.

Persoonlijke ondersteuning volgens ‘Mijn Plan’

Als er sprake is van persoonlijke ondersteuning volgens ‘Mijn Plan’, dan heb jij zelf een concrete hulpvraag gesteld. Samen met de ambulante begeleider maak je een plan en afspraken. Meerdere keren per week heb je contact met jouw ambulant begeleider.

Gespecialiseerde begeleiding

Als jij een gediagnosticeerde psychiatrische stoornis hebt en een verstandelijke beperking, dan kunnen we jou intensief ondersteunen. Je woont zelfstandig en hebt complexe hulpvragen op meerdere levensgebieden. We doen bij deze ondersteuning regelmatig een beroep op extra expertise van psychiaters, verslavingszorg en agressieregulatie.

Gezinsbegeleiding

Als de ontwikkeling van je kind anders verloopt, dan kan begeleiding thuis in de opvoeding je helpen. We ondersteunen je in het versterken van je pedagogische vaardigheden en leren hoe je de ontwikkeling van je kind kunt stimuleren. Als dit nodig is geven we je inzicht in de belevingswereld van je kind. 

Zo versterken we de eigen kracht van jullie gezin.

Gezinsbehandeling

Vraagt de opvoeding van je kind veel van jou als ouder of van het gezin? Als je kind emotie-regulatie problemen heeft (denk aan woede uitbarstingen, ontroostbaar zijn en angsten) of als je kind moeite heeft met slapen, eten of drinken, kan dit veel spanningen geven binnen het gezin. Zeker als je kind autisme of een ontwikkelingsachterstand heeft. Dan kan het moeilijk zijn om je kind te begrijpen en te helpen in de ontwikkeling. Gezinsbehandeling thuis biedt dan een oplossing.

We richten ons op jou, je kind én jullie sociale netwerk. We zetten in op het vergroten van de zelfstandigheid en vaardigheden van je kind. We versterken jullie opvoedvaardigheden en vergroten je kennis.

Toeleiden naar dagbesteding, leren of werken

Iedereen wil zijn dag betekenisvol doorbrengen. Maar hoe je dat doet, is voor iedereen anders. We werken nauw samen met de trajectcoördinatoren van Driestroom en gaan samen met jou op zoek naar een betekenisvolle leer-, werk- of dagbestedingsplek.

Mijn ambulante begeleider Janneke is een fijne gesprekspartner. We hebben korte lijnen en ze helpt me waar nodig. Bijvoorbeeld bij het afhandelen van moeilijke post en bij vragen over het huishouden. Door de begeleiding van Janneke heb ik meer structuur in mijn leven gekregen. Er is nu rust en stabiliteit. Ontzettend fijn!
Sjors, krijgt ondersteuning van Driekracht